it´s too late to be late again

Články



Polaroid Cube+


Malá kamera, která potěší i po letech.

Outdoorovou kameru Polaroid Cube+ jsem dostal asi před osmi lety. Jednak mne lákalo natáčet moje oblíbené běžecké trasy, jednak jsem po podobném zařízení tehdy pokukoval docela dlouho. Malá krychlička se mi líbila i designově, takže jsem měl jasno poměrně rychle. Aplikace pro iPad umožňovala videa i fotky stahovat rovnou přes wifi direct. Psal jsem tenkrát i o focení s kamerou.

Fotím outdoorovou kamerou

Docela jsem se s ní vyblbnul, například cross z Lokte až na rozhlednu Krudum nebo Kozí vrchy s doběhem ve tmě jsme si s kamarádem Michalem dost užili. Taky jsem ji používal na dovolené v Bretani, to mne bavilo hodně.

Polaroid Cube+

Bohužel jsem podcenil doplňky. Nejdříve jich bylo dost, i když docela drahých. Ale nečekaně rychle z trhu zmizely a já nakonec stihnul jen jeden držák s páskem, který ani neumím využít. A tak po několika letech skončila kamera v šuplíku. Taky proto, že trasy v okolí jsem měl natočené, některé dokonce vícekrát (viz YouTube).

Je květen 2024 a já si říkám, že bych ji mohl zase vyzkoušet. Netuším, jestli baterie drží ještě nějakou kapacitu, nabíjení docela trvá. Několik záběrů nanečisto a můžu to risknout. Na dnešní dobu nejde o žádný technologický zázrak. Ale má poměrně široký úhel snímání, který zejména u fotografií zakřivuje horizont. To mě docela baví, na věrnější snímky mi stačí mobil.

A tak jsem natočil výběh na můj oblíbený vrchol, kde běžím přes jeden kilometr do kopce. Navíc v lese, po dešti a v různém terénu. Trochu mne mrzí, že se sluneční světlo začalo klubat skrz mraky, kontrast záběrům moc nesvědčí. Film jsem nastříhal v iPadu, dokonce jsem zvolil formu Kouzelný film a základ nechal na iMovie. Několik dalších úprav ručně a video je na světě. Přesněji na YouTube (viz odkaz pod článkem).
>>>>>

09-06-2024

Na Timovi
Ve světě