it´s too late to be late again

Články



Blue - Purple


Od určitého věku je každý milník úspěch.

Když jsem před dvěma a půl rokem začal používat na měření běhů mobilní aplikaci Nike Running Club (NRC), byla to nouzovka k letitému Fitbitu. Mám od něj už třetí zařízení (dvakrát náramek Fitbit Charge a hodinky Versa 2). Jenže tenkrát začala být jejich aplikace dost nespolehlivá a ani koupě Googlem to moc nezlepšovala. Teď už je v pohodě, ale na NRC jsem si mezitím docela zvykl.

Pokud používáte k měření běhů Apple Watch, tak jde asi o nejvhodnější aplikaci. Ostatně jeden typ jablečných hodinek má Nike v názvu. Umí hodně a synchronizuje s nativní aplikací Zdraví. Za aktivity dostáváte různé odznáčky včetně měsíčních součtů.

Zvykl jsem si zapínat hodinky Fitbit a zároveň NRC. Neměří stejně, rozdíl na 10 kilometrech bývá okolo 350 metrů. Což mi je celkem jedno, většinu tras mám zmapovanou dávno. Jde spíše o evidenci. Obě aplikace umí exportovat informace o běhu do fotek, takže si můžete vytvářet hezký chronologický záznamník na Instagramu.

Teď jsem se dostal k zajímavému milníku. Podle celkového součtu naběhaných kilometrů se totiž posouváte do dalšího levelu. Já jsem v NRC nedávno překročil 2500 km a aplikace mi změnila zabarvení motivu z modré na fialovou. Jak je vidět z obrázku, je to už pátá hranice.

Jestliže máte rádi výzvy, tak Nike Running Club se na to opravdu hodí. Odznaky jsou například za 3, 5 nebo 7 běhů v jednom týdnu, za 1, 5 nebo 10 km v neděli, nebo za běh v různých významných dnech. A měsíčně za 24, 40 a 80 km. Vlastně i za 160 km, ale to není můj případ… Já to beru jen jako hru, ale je fakt, že ta manipulace může být nakažlivá. Zejména, když se přiblíží nějaký milník.

NRC - milníky

24-07-2022

Na Timovi
Ve světě