it´s too late to be late again

Články



Bakaláři v Chromebooku


Přístupnější kantorská administrativa.

O tom, že webové rozhraní Bakalářů za desktopovou aplikací zaostává, jsem se přesvědčil mnohokrát. Při distanční výuce vyžadovalo velkou trpělivost. A protože jsme škola, která se stále výrazněji orientuje na Chromebooky (dneska využíváme už tři učebny), jejich propojení s Google Play nám může hodně zjednodušit administrativu na dálku.

Stačí totiž na Chromebook doinstalovat androidí aplikaci Bakalářů (OnLine). Běhá výborně a nabízí přesně to prostředí, které mi stačí. Je to tak jednoduché, že mi odpadá jedna ze subjektivních brzd pro výraznější zapojení Chrome OS do života ve škole včetně výuky.

Výhoda je, že tato verze umožňuje odesílání zpráv přes modul Komens, což desktopová aplikace k dnešnímu dni stále neumí. Nic to samozřejmě nemění na skutečnosti, že mne tento administrativní program nijak neobohacuje, ale o to víc vítám, když ani příliš nekomplikuje.

Můj vlastní Chromebook 14 for Work používám už šestým rokem. Je to divné, ale ještě se nestalo, že by nějaká aktualizace jeho běh zpomalila. Při koupi jsem netušil, do čeho jdu a byl hlavně zvědavý. Když jsem jej v obchodě přebíral, slova prodavače "vybral jste fakt dobře" jsem chápal spíše jako marketingovou hru. Jenže měl pravdu.

Bakaláři v Chromebooku
Základní rozhraní v Chromebooku.

Bakaláři v Chromebooku
Učitelova agenda v klasifikaci.

Bakaláři v Chromebooku
Přehled v zápisu hodin během dne.

09-01-2022

Na Timovi
Ve světě