it´s too late to be late again

Články



Yedoo S2620


Nová koloběžka ve skvělé výbavě.

Je druhá polovina srpna a Petr Lindner vyhlašuje na webu Přibližovadla.cz soutěž k 10. výročí vzniku stránek. Zcela nečekaně se mi povedlo umístit se na 2. místě a vyhrát novou koloběžku. Po několika dnech dorazil krásný a skvěle vyladěný stroj Yedoo S2620, navíc s několika dalšími doplňky. Jen jsem dokoupil zadní blatník a koloběžka je kompletní. Takže je nejvyšší čas vyjet do kopců.

Yedoo S2620 patří mezi koloběžky, které se mi líbily od začátku. Mám rád industriální design a když jsem před dvěma roky kupoval svůj první stroj, rozhodoval jsem se mezi tímto Yedoočkem a koloběžkami Mibo. Nakonec jsem koupil Malagu, protože mi připadala stabilnější. Jenže chce těžšího jezdce a tak Yedoo S2620 nyní spadla z nebe. Vlastně z Přibližovadel…

Yedoo S2620

Portfolio Yedoo je docela široké a výběr vhodné koloběžky tak paradoxně složitější. Když rozhodují detaily, kritéria se hůř hodnotí. Navíc se blíží nové kombinace v řadě Steel (proto označení S a poměr kol) a určitě bude o čem psát. Na druhé straně ocelový design je tak charakteristický pro celou řadu, že je okamžitě poznáte. Zvláštně ohýbané trubky jsou hezčí než navařované hrany, což se mi ostatně líbí i u jeklových oblouků u Miba.

Přibližovadla.cz mne baví, protože jde o web založený na zkušenostech. Když jsem vybíral první kolobrndu, pročetl jsem tady hodně textů. A v podcastech jsou skvělé rozhovory. Když se někdo dlouhodobě věnuje čemukoli, co pomáhá jiným, zaslouží si respekt. S Petrem Lindnerem byla výborná domluva stejně jako se sponzorem soutěže Yedoo. Od prvního kontaktu byli velmi ochotní a já věděl, kdy a jak koloběžka dorazí, dokonce i s dokoupeným a namontovaným blatníkem.

Yedoo S2620

Je moc hezká a docela rychlá. Tmavě modrá barva se rovněž povedla. Dvě možná ukotvení zadního kola jsou dobrá vychytávka, mně vyhovuje stupátko raději níž. Mám koloběh jako alternativu ke crossu a často jezdím v lese. Tuhost oceli se dala očekávat, koloběžka nepruží a odrazy jdou opravdu do rychlosti. Je to znát hlavně ve srovnání se zmíněnou Mibo Malagou, což je ale logické. Yedoo je lehčí, není tak robustní a dříve se rozjede. (Naproti tomu, když Malaga chytne tempo, tak díky setrvačnosti a právě větší hmotnosti jede rovnoměrně a rozhodně není pomalá.) Vlastně zbývají jen rohy na řídítka a protože mám rád vyšší postoj, zvažuji i nástavec.

U nás nejsou asfaltové cyklostezky a jezdím hodně v kopcích. Trochu mám strach, že se šotolina, kořeny a díry na lesních cestách podepíšou na vyladěnosti koloběžky, ale zároveň oceli docela věřím. Mibo Malaga má podobně stavěnou konstrukci a je pořád jako nová. Jenže Yedoo má užší kola a horší terén může zlobit. Původně jsem chtěl dva roky starou Malagu prodat, teď to vypadá, že počkám a prozatím si nechám obě.

Abych nezapomněl, dostal jsem i hezké tričko k uvedenému výročí s logem Přibližovadel. Opravdu se povedlo, takže moc díky…

28-11-2021

Na Timovi
Ve světě