it´s too late to be late again

Články



S koloběžkou v kopcích


První pořádná jízda, kdy koloběžka ukázala, co umí.

Už je to tady. Pod nohou stupátko a před sebou kopec o délce okolo 6 kilometrů, z toho polovina dost brutální. První část znám z běhů a je mi jasné, že odměna přijde až na horizontu. Zatím lehce vysněném, ale představa, že v místech, kde nepříliš rychle běžím, najednou pojedu, je nádherná. Kromě několika posledních kilometrů mne čekají pouze lesácké asfaltové cesty, které jsou pro moji Malagu lahůdka.

Vyjet z Lokte na Kozí vrchy na koloběžce nejde. Zatím jsem o tom přesvědčen, i když jenom netlačím. Lehkost stroje je dobrá i k tomu, že můžete běžet a kolobrndu vést. K altánku (4 km) dorážím za 30 minut, jen o trochu rychleji, než kdybych pouze běžel. Převýšení okolo 250 metrů.

MIBO Malaga
Na koloběžce v kopcích /MIBO Malaga/

Z tohoto místa je stoupání pozvolnější, a tak volně střídám jízdu a běh. První odměna se brzy objevuje, jsem na horizontu a rozjíždím se docela svižně. Na celé trase je několik kontrolních únavových bodů, teď kolem nich jen projíždím jako nic. Míjím dva turisty a po chvilce i cyklistu (nečekal bych je tu), v mírném mrholení se zdravíme a koloběžka budí obdiv. Na Kozihorské křižovatce jsem nečekaně rychle.

Přichází nádherná chvíle několikakilometrového sjezdu. Asfaltka je mokrá a plná jehličí, ale koloběžka drží skvěle stopu. Nejsem hazardér a dost přibrzďuji, ale i tak jde o pohodový prožitek. Za několik minut jsem u hájovny Bor, kam jindy dobíhám. Ale i běh z kopce bolí, když máte v nohách 7 km ze stoupání. Na kolobce odpočíváte.

Sjezd do Doubí
Prudký sjezd do Doubí

Poprvé jedu až do Doubí. V lehké nostalgii, protože jsem tady vyrůstal, vzpomínám, jak jsem v těchto místech jako kluk bloudil na houbách. V jednom místě se dostávám k tak prudkému klesání, že raději koloběžku vedu, na mokrém jehličí nechci riskovat. Zpátky do Lokte to beru přes Svatošské skály s malou odbočkou do Tašovic, kde to je jako rychlostní prémie na rovince. Úsek, který mám po několika jízdách opravdu rád.

Na Svatoškách končí asfaltka a čeká mne pět kilometrů po lesní cyklostezce. To už je jen závěrečná část, která uzavírá nádherný okruh o 28 kilometrech a převýšení okolo 300 metrů. Nakonec i čas překvapil, i když ten mne moc nezajímá. Zpátky jsem za 2 hodiny a 20 minut a nečekaně stíhám oběd.

Celý okruh
Celý okruh - 28 km

Jestli to bude vypadat podobně i na jaře, už teď se nemůžu dočkat. Čekají mne dlouhé trasy z Outdoor Loket a doufám, že i další navíc.

O koloběžce až příště.

21-12-2019

Na Timovi
Ve světě