it´s too late to be late again

Články



Bob Dylan ve fotkách


Pro někoho historie, pro jiného současnost.

Listuje ilustrovanou biografií Boba Dylana a chronologicky řazené fotografie z jeho života mu připomínají dobu, kdy jej objevil. Jako student na gymplu se dostal na komponovaný pořad o Dylanovi v režii několika nadšenců a to stačilo. Šlo o dobu dávno předlistopadovou, a tak zdrojů moc nebylo. Naštěstí se tehdy přihlásil do Sekce mladé hudby.

Bob Dylan ve fotografii

První gramodeska (Greatest Hits), první zahrání Blowin` In the Wind na kytaru, první plakát na zdi… a také po mnoha dalších letech jeho vlastní pořad o Dylanovi ve školním hudebním klubu na gymplu (už jako kantor). Předtím také první porevoluční Dylanův koncert v Praze, z něj ostatně žije dodnes.

V počtu skladeb v jeho iPodu vedou Deep Purple a právě Bob Dylan. Zatímco věhlasné kapele propadl už na základce, písničkář jej formoval později, ale o to silněji. 60. léta patří v jeho písních ke klenotům bez rozdílu, v sedmdesátkách vedou Desire a Street-Legal, v další dekádě Oh Mercy… A pak se objevila alba Traveling Wilburys a na něm s Dylanem a Harrisonem i další klenot Tom Petty.

Stovky fotografií s komentáři celou tuto historii mapují až nostalgicky. Kniha, po které sáhnete dnes, zítra nebo za rok, a stále bude na co se koukat.

02-06-2019

Na Timovi
Ve světě