it´s too late to be late again

Články



Čtěte, pokud chcete dobýt Instagram 2


Vydal: Zoner Press, 2018

Po přečtení prvního dílu, který nabídl profily několika světově úspěšných fotografů publikujících na Instagramu, mne možnost pokračování nenapadla. Nyní musím uznat, že sáhnout do domácích zdrojů a představit české instagramery byl vynikající nápad. Při čtení a prohlížení fotografií totiž máte stále pocit, že sledujete příběhy blízko vás. Více než dvacet autorů představuje zajímavou zkušenost. Zároveň s vědomím, že cílem není hon na followery, ale prezentace a sdílení pocitů.

Čtěte, pokud chcete dobýt Instagram 2 Je skvělé, že v Česku máme tolik kvalitních fotografů. Sám fotím hodně a oblast sleduji poměrně dlouho. Publikace o fotografii mi zabírají velkou část knihovny a vždy budou, protože nestárnou. Většina z nich má jednoho autora, zpravidla uznávaného profesionála, který má ostatním co říct. Ale sestavit knihu o více lidech a dát jí koncepční rozměr není jednoduché. To není encyklopedie, ale kniha příběhů.

Za to si zaslouží Zoner Press velkou poklonu, protože osobní výpovědi jsou vždy více či méně inspirativní. Formát knihy je také vhodný, možná půjde o jednotnou edici podobných záměrů do budoucna? Subjektivně bych ale doporučil jinak formátovaný text, protože zde má podstatnou roli. Kontrast šedého písma, které je navíc opravdu malé, je vzhledem k podkladu poměrně slabý a komplikuje čtení. Naopak citace jsou ve větším provedení a černě. Logický by mi v barvách připadal opačný přístup, designově by kniha nijak neutrpěla.
>>>>>

01-05-2019

Na Timovi
Ve světě