it´s too late to be late again

Články



Běhání na Instagramu


Život v síti není nezbytný, nicméně může být zábavný.

Nejsem síťový maniak a jakýkoli vstup do sociální sítě mi musí dávat smysl. Navíc patřím spíše do generace blogerů, kteří si drží vlastní web, než aby publikovali na veřejné platformě. Stále věřím, že mít obsah pod kontrolou se vyplatí. Možná proto jsem až letos našel téma pro Instagram. Je jím běhání, resp. snímky během něj pořízené.

Běhání na Instagramu

Není to jen tak. Fotím dlouho a na výsledném snímku mi záleží. Fotografie publikuji na tomto webu a na Flickru. Nejsem typ, který mrská jednu situační fotku za druhou a hned je zveřejňuje. Chci, aby snímek měl kromě obsahové hodnoty i technickou a emoční. I když jde o subjektivní pohled (u fotografování vždy), musím mít pocit, že se fotka povedla.

Instagram mi vyhovuje přesně z toho důvodu, že mám prostor pro vlastní invenci a zároveň si držím téma. Docela mi pomohla knížka o Instagramu a zkušenostech jiných, díky ní jsem se trochu posunul. Je fakt dobrá, doporučuji ji. Běhám docela dost, a tak materiál nacházím prakticky pokaždé. Občas dokonce vnímám focení jako hlavní cíl a běh jako prostředek k němu.

Série snímků na Instagramu má ještě další přidanou hodnotu. Od února mi chronologicky mapuje všechny letošní trasy a protože každý běh je malý příběh, jakékoli ohlédnutí skrze fotky a informace z nich je skvělá vzpomínka (viz odkaz pod článkem).
>>>>>

28-10-2018

Na Timovi
Ve světě