it´s too late to be late again

Články



Tisícovka v roce 2018


U běhu nikdy nevíte, co vám dá nebo vezme.

Než jsem se pustil do letošní statistiky, znovu jsem si pročetl své články o tomtéž z předchozích let. Udělal jsem dobře, mám totiž pocit, že je nejvyšší čas začít se sám sebe ptát na smysl mého běhání. Můj názor se během posledního roku poněkud změnil, ale o tom až někdy příště. Teď si chci pohrát s čísly a porovnat uplynulá tři období, pro která jsem schopen vytahat z databáze údaje.

Naprostá většina kilometrů má svůj podpis na cyklostezce z Lokte ke Svatošským skalám. Zpětně už to nevyhodnotím a navíc trasu kombinuji s několika výběhy do kopců nad řekou. Odhadem jsem tu letos naběhal okolo 600 km, což je na 14 kilometrech (tam a zpět) docela dost. Velkou radost mi dělá zejména Soví vyhlídka (na mapách ji najdete), lesní úsek k ní od farmy Hory patří k nejhezčím.

Trasa k Soví vyhlídce

Na bývalé velmi frekventované trase z Lokte do Poříčí jsem byl za celý rok pouze jednou. Hodně zvláštní pocit po mnoha proběhaných letech, kdy jsem tu znal každý kámen nebo kořen a věděl, co na mne pod spadaným a neuklizeným listím číhá. Jeden z letošních běhů, který jsem si opravdu užil. Na Krudum jsem neběžel, ale snad to do konce roku ještě stihnu. To mi opravdu chybí.

Pohled ze Soví vyhlídky

Několik čísel za poslední tři roky.

2018
Průměr na měsíc: 125,4 km
Průměrná délka jednoho běhu: 10,67 km
Průměrný proběhaný čas: 760 minut měsíčně (12,7 hodin)
Průměrný počet běhů: 12x za měsíc


2017
Průměr na měsíc: 100,9 km
Průměrná délka jednoho běhu: 10,192 km
Průměrný proběhaný čas: 625 minut měsíčně (10,4 hodin)
Průměrný počet běhů: 10x za měsíc


2016
Průměr na měsíc: 133,5 km
Průměrná délka jednoho běhu: 9,625 km
Průměrný proběhaný čas: 792 minut měsíčně (13,2 hodin)
Průměrný počet běhů: 14x za měsíc


Došlo i na únavu, ta paradoxně není fyzická. Poslední větu z loňského článku o tisícovce bych letos rozhodně nepoužil. Vlastně do příštího (i zbytku letošního) roku půjdu s jedinou představou. Aby se vrátilo caballovské rčení, že běhat se má jen tak.

01-09-2018

Na Timovi
Ve světě