it´s too late to be late again

Články



Run to the hills


Někdy se náhoda zachová tak, že přináší hezké překvapení.

Přesně to se stalo při dnešním ranním běhu. Běžíte do kopce, jste kousek pod vrcholem a náhodný výběr hudby v mobilu vám pouští slavnou Run to the Hills od Iron Maiden. Přišlo mi to tak vtipné, že jsem se rozhodl napsat o dnešním krosu krátký příspěvek. Náhodou jsem se na poslední chvíli rozhodl běžet na Soví vyhlídku, náhodně zazněla nádherná skladba…

Na farmě Hory

K farmě v Horách jsem doběhl za výborný čas, většinou bývám na těchto dvou kilometrech stoupání pomalejší. Tady mne vždycky dostane vodník sedící na stavidlu. Rybníček použili hoši z KDU a STAN pro svůj volební klip, který se nakonec ukázal docela zbytečný. Zbývá kilometrový úsek lesem a jsem na vyhlídce. Několik fotek a běžím dál.

Na Soví vyhlídce

Druhá část je z kopce a já se pouštím v tomto směru poprvé, vždy jsem úsek běžel nahoru. Rychlost se ovšem moc nemění, protože na podobných sešupech většinou kloužu. Tady má přes 1,5 km a já si čas příliš nevylepšuji.

Seběh k řece

Dole jsem půl kilometru od Svatošských skal. Doběhnout k nim je lákavé, ale nakonec se dávám po cyklostezce do Lokte. Začíná být horko a já jsem bez vody. I když jde jen o 6 km, cesta mi připadá horší než výběh na farmu. Potkávám několik běžců a běžkyň a znáte to. I když melete z posledního, nesmí to být vidět.

V Lokti si dávám závěrečné krátké stoupání a schody, které mne vždy rozhodí. Jakkoli jsem dlouhý seběh v lese zvládl v pohodě, tady jsem zakopl na několika metrech hned dvakrát. Jsem doma, posílám fotku z běhu na Twitter a Instagram a přemýšlím, který čert mi nakukal se v nedělní ráno tak zničit.

BTW: trochu jsem doufal, že až poběžím podél řeky, začne mi hrát Springsteenova The River. Ale to už by těch náhod bylo moc.
>>>>>

22-04-2018

Na Timovi
Ve světě