it´s too late to be late again

Články



Rekapitulace


Každý milník má jednu výhodu. Donutí vás ohlédnout se a ptát se sám sebe.

Všechno to začalo v roce 2004. Vytvořil jsem svůj první web a tím se lapil do sítě. Virtuální svět otevřel novou bránu do prostoru pod jménem Chytrák Tim. O původním záměru i názvu jsem psal při stém příspěvku o tři roky později. A dnes? Uplynulo neskutečných 14 let a díky předchozímu článku s číslem 600 mám potřebu ohlédnout se a mnoho z nich znovu přečíst. V každém je něco ze mne. Já vlastně hledám důvod, jestli pokračovat, nebo skončit. Obojím se zabývám docela dlouho.

O čem píšu?
Začal jsem návody pro tvorbu webových stránek. Celá tato sekce mne nutila (a stále nutí) se něco nového učit, i když dnes v době publikačních šablon jde více o webdesign a copyright. Proto jsem přejmenoval tuto část na Projekty, vnímám ji jako výrazně větší hřiště.

Zajímavosti jsou schránkou mé všehochuti. Pokud narazím na něco přínosného, snažím se to předat dál, pokud možno s mým názorem. Patří sem i fotografování, to mi dává smysl pořád. Sekce Recenze měla svůj zenit asi před pěti lety, v poslední době jde jen o několik publikací ročně. Už mne to tolik nebaví. Naopak o to více se chci věnovat části Oblíbené, jde o knihy, které mne oslovují. Čtu opravdu rád a hodně. Jestliže knížka stojí za publikování názoru, proč ne?

Poslední sekce Ostatní je hodně osobní. Nejčastěji o běhání, ale najdete zde i povídání o hudbě, cestování nebo školství. Nově sem zařazuji krátké texty, kterým říkám povídky z nenapsané knihy. Nahrazují tak ukončený blog Timův notes, což byla nedávná dvouletá publikační epizoda, která mne docela bavila.

Teď bych mě asi otevřít odstavec s názvem O čem nepíšu. Několik témat by se našlo, ale dneska možná ano, příště zase ne. Vzniklo dost textů, které jsem nikdy nepublikoval. Stačilo jedno přečtení s lehkým časovým odstupem, abych zjistil, že to nejsem já. Skica okamžiku má mít nějakou přidanou hodnotu do budoucna a já o ní musím být přesvědčen.

A dál? Uvidím…

04-04-2018

Na Timovi
Ve světě