it´s too late to be late again

Články



Videa z kopců


Když běháme s kamerou, nikdy neodhadneme výsledek.

Můj kanál na YouTube má podtitul Svět okolo nás v jedné minutě. Snažím se opravdu držet videa o délce maximálně 60 sekund, i když to občas o nějakou vteřinku překročím. Do těchto krátkých střihů mi krásně zapadají minifilmy o běhání. Ony jsou spíše o trasách, než o vlastním krosu, takže bez komentování. Když jsem před několika dny dával dohromady poslední kousek, docela s chutí jsem si pustil i ty předchozí.

K dnešnímu dni mám 18 běžeckých videí, takže nejde o žádnou smršť. Velkým impulsem pro mne byly dva milníky. Když jsem si zakoupil iMovie (program ještě nebyl zdarma) a začal editovat videa na iPadu, začalo mne to na rozdíl od stříhání na počítači bavit. A druhý moment byl před dvěma roky, to jsem dostal pod stromeček outdoorovou kameru Polaroid Cube+, která je opravdu zábavná včetně aplikace pro iOS.

Z kopců nad Loktem

Natáčet při vlastním běhu je pekelně těžké. Udržet kamerku, aby obraz za něco stál, vyžaduje při pohybu rukou soustředění. V kopci to bývá obzvlášť pikantní, i když jsem si pořídil úchytový řemínek na ruku. Většinou nepomůže ani stabilizátor, takže použitelný materiál je nakonec docela malý. Cyklisté jsou na tom podstatně lépe, kamera se magnetem přichytí na řídítka a je připravena ke snímání.

Držím si stále trend minutových délek, protože mne nutí vypouštět zbytečnosti. Už několikrát se mi stalo, že jsem vyhodil nějakou pasáž a výsledek byl subjektivně lepší, s výraznější vypovídací hodnotou. Pokud by vás videa zaujala, mám jich, mimo těch běžeckých, na YouTube několik desítek (viz odkaz pod článkem).
>>>>>

07-01-2018

Na Timovi
Ve světě