it´s too late to be late again

Články



Ještě jednou o Soví vyhlídce


Nadšení z nově objevené trasy stále nevyprchalo.

Když jsem psal o novém cíli našich běhů, bral jsem trasu jako další z mnoha hezkých v našem okolí. Od té doby jsem byl nahoře několikrát a už jsem natočil i krátké video (pod článkem). Nakonec se tento nenápadný track stal jedním z nejzajímavějších, protože nabízí všechno, co od krosu chci, navíc při vzdálenosti, která je stravitelná i za špatného počasí.

I přes stovky proběhaných kilometrů ve Slavkovském lese všemi možnými směry je několik úseků, které mají zajímavou přidanou hodnotu. Nejde o nic konkrétního, jen se na nich cítíte skvěle. Počítám mezi ně třeba krátkou ale nádhernou lesní cestu z hájenky Třídomí do Nadlesí, trasu z Lokte do Dvorů přes Supí potok nebo ke kostelu sv. Mikuláše. A teď k nim přidávám i tuto na Soví vyhlídku.

Trasa a graf běhu

Jak už víte z předchozího článku, od nás až nahoru to je přesně 5 km. Zajímavější je převýšení, na dvou kilometrech je o 160 metrech po lesní cestě. Vyběhnete k farmě Hory a přivítá vás zbývající 1,5km úsek v opravdu hezkém lese. Samotná vyhlídka je velkou odměnou.

Zpátky můžete kombinovat více tras a tady se objevuje nový bonus. Když to vezmete přes Jeskynní vyhlídku (kříž na skále), máte druhou odměnu v podobě krásných rozhledů podél Ohře. Je zajímavé, že toto místo je mnohem níže. Vám to tak ale nepřipadá, protože jste na příkré skále. Celková trasa není o moc delší. Pokud chcete běžet víc, můžete se ze Soví vyhlídky vydat ke Svatošským skalám. A budete mít 13 km. Ale to už je o jiných kombinacích.
Video

20-08-2017

Na Timovi
Ve světě