it´s too late to be late again

Články



Kam s naměřenými kilometry?


Běháte, chodíte, jezdíte na kole. A tvoříte tak velké množství dat.

V záplavě sportovních aplikací není jednoduché si vybrat. Buď sáhnete po té, kterou vám doporučil někdo zkušenější, nebo testujete jednu po druhé. Nakonec budete mít ve výsledku pocit, že každé něco chybí. A zeptáte se ostatních. O obou zde uvedených jsem už několikrát psal, takže jde spíše o malé připomenutí a ohlédnutí za uplynulým rokem.

Po několika letech strávených pod pozornou GPS ve Sports Trackeru a lehkém oťukávání Endomonda jsem je v letošním roce prostřídal s Fitbitem. Pro Sports Tracker hovoří mých naměřených více než 6000 kilometrů, pro Fitbit zase chytrý náramek, jehož obousměrná synchronizace s aplikací v mobilu je skvělá. Obě jsou ukecané a umí propojit trasy s fotografiemi a mapou, Fitbit má vazbu na poslech hudby, Sports Tracker zase umí automatickou pauzu při zastavení.

Mapy z obou aplikací
Fitbit a Sports Tracker - stejná trasa

Na Sports Trackeru mne vždy nejvíce bavily výsledky jiných aktivních v našem okolí. Vyberete si mapový podklad nějaké oblasti a vyběhnou vám trasy lidí, které na cestách občas potkáváte. Ve volbě každého je, jestli si vybere veřejné, nebo soukromé zobrazení. Proto mne překvapilo, že poslední aktualizace v iOS, která aplikaci kompletně překopala do moderního kabátu, tuto vlastnost odstranila. Resp. mne nutí se sociálně síťovat (Follow friends), kvůli tomu ale program nepotřebuji.

Jiná vlastnost mne překvapila u Fitbitu - jeho propojení s dalšími sportovními aplikacemi (např. Strava, Endomondo…). Je jich docela dost, ale právě Sports Tracker mezi nimi chybí.

Sports Tracker
Výšlap do Dvorů - Sports Tracker

Fitbit
Výšlap na Kozí vrchy - Fitbit

Při běhu nebo výšlapu si občas něco vyfotíte. Snímky, které během akce pořídíte, není problém šířit. Obě aplikace do nich vkládají několik údajů a své logo, tato sofistikovanost se mi líbí. Fotky ze Sports Trackeru zachovávají formát, Fitbit je ořezává na čtverec.

Uvidím, co přinese příští rok…

27-12-2016

Na Timovi
Ve světě