it´s too late to be late again

Články



Barevný okruh


Další běžecká perla v okolí Lokte aneb Když je říjen plný barev.

Není v našem okolí moc tras, na kterých jsem zatím nebyl. Což je ostatně znát i z webu Outdoor Loket. Jednu jsem ale pořád odkládal, až někdy… Paradoxně není daleko, a tak si konečně říkám, proč ne? S představou původně jiného běhu se na poslední chvíli přezouvám do terénních bot. Dělám dobře, v lese bývá po deštích bahnito a louky nad Loktem rozmáčené. Což ostatně za chvíli sám poznávám.

Okruh Loket - Staré Sedlo

První část vede přes Supí potok, přičemž asi po 2,5 km odbočuji na pastviny u Starého Sedla. Jsem na nich, vítá mne zde stádo krav a tím vlastně končí běh do vrchu. Do Sedla vede pohodová asfaltka, po které se běží jednak z kopce, a dále ve velkém relaxu. Nikde nikdo, jen jeden traktor přede mnou. Za chvíli jsem u hlavní silnice do Sokolova, čímž končí druhý úsek. Po sedelském houpačáku sbíhám přes řeku na cyklostezku a na posledních 3 kilometrech se vracím do Lokte (třetí část). Spadané listí tvoří excelentní povrch, téměř nevnímám došlapy.

Zachyceno a změřeno, trasa lehce přes 8 km je opravdu pohodová a hlavně mám konečně zase nový krosový okruh. Jde o pěkné spojení trailu, na kterém jsem byl poprvé, s tradičním úsekem, jenž byl letos součástí desítek výběhů. Jsem rád za změnu, běhat po stejné cestě tam a zpět je občas nuda. Je mi jasné, že opačný směr bude trochu náročnější. Stoupání začne až okolo pátého kilometru a seběh do Lokte bude závislý na terénu nad Supím potokem. Už se na to těším.

BTW: běh mne inspiroval k zajímavému experimentu, o něm někdy příště…

29-10-2016

Na Timovi
Ve světě