it´s too late to be late again

Články



Prázdninová fyzika na řece


Je hezky a řeka plná vodáků nabízí dostatek inspirace.

Rozbil jsem iPad. A to tak, že další práce na něm je o občasných řezných ranách na prstech. Proto jeho místo pro některé proprietární aplikace zaujímá malý iPod. Patří sem i tvorba fyzikálního videa s Vernierem.

Sedím na schodech u řeky a s iPodem sbírám materiál. Konečně taky vidím, proč bylo známé propagační video o aplikaci Vernier Video Physics prezentováno na iPhonu. Vytvoření výstupu je záležitost několika minut. Na rozdíl od starších verzí umí současná aplikace tzv. trackování, takže udělá dost práce za vás. Také je poznat rozdíl mezi procesorem u iPadu 2 a iPodu touch 5. generace. Starší tablet už opravdu občas nestíhal.

Video v iMovie
Výstup z Video Physics v iMovie

Další cesta vede do aplikace Graphical Analysis, rovněž od Verniera. Tu mám vyzkoušenou, jenom ne na malém displeji. Kupodivu to docela jde, zejména když vím, jaké grafy chci.

Obrázek v iMovie
Výstup z Graphical Analysis v iMovie

Poslední aplikace, po které sahám, je iMovie. Sestříhání výsledného videa je rutinní záležitost, a tak sestavuji a dokončuji krátký film do jedné minuty, který rovnou z iPodu exportuji na YouTube. A to je všechno, fyzikální video je během 20 minut na světě. Opět bez počítače a dokonce i bez velkého displeje na tabletu.
>>>>>

30-07-2016

Na Timovi
Ve světě