it´s too late to be late again

Články



Zoner Photo Studio mobilní


V iOS a Windows mám o fotoeditorech jasno, ale v Androidu zatím hledám.

Název článku není přesný, což rád vysvětlím. Jde o verzi, která je vytvořena pro Android. Samozřejmě i pro mobilní telefony, to ale zatím nedokážu posoudit. Aplikaci jsem nicméně začal zkoušet na tabletu a jsem příjemně překvapen. Zoner Photo Studio mám rád, jednak jsem na něj zvyklý již od stařičké verze Zoner Media Explorer 4 (letos vyšla verze 18), a dále jej používám i na publikování fotografií na webu.

ZPS v Androidu
Narovnání horizontu, lehký výřez

Pokud pracuji s fotkami na tabletu, mám raději iPad a pro něj ZPS zatím není. A s Androidem mám sice geniální, ale velikostí pouze 7palcový Nexus (Full HD), jehož fotoaparát má jen 5 MPx. Aplikaci jsem moc šancí nedával, ale funkcionalita a rychlost jsou velkým překvapením.

ZPS v Androidu
Výraznější výřez, prosvětlení stínů, změna poměru stran

Zoner PS je velmi rychlý a nabízí hodně funkcí. Nijak převratných, jde o standardní nabídku, kterou najdete v jiných editorech také. Na rozdíl od desktopové verze jsou veškeré úpravy hned v první úrovni bez zbytečného vnořování. Připravené filtry nejsou nijak výjimečné, ale atmosféru fotkám dodají stejně jako vinětace nebo rozostření okrajů. (Je fakt, že snímky, které byly vyfoceny Nexusem, toho moc o programu neřeknou, protože tablet fotí velmi dobře. Editace snímků není nijak rozsáhlá.)

ZPS v Androidu
Výřez, rozostření okrajů, lehké vylepšení expozice, změna poměru stran

Já to vidím tak, že ideální je kombinace tabletu a mobilu, obou s Androidem. Telefonem nafotíte, snímky se uloží v googlovském cloudu a v tabletu je poté načtete pro úpravy v Zoneru. A nakonec je můžete publikovat třeba na Zoneramě (kterou nepoužívám), Flickru (ten ano), nebo i jinde. A to je celé, ještě jsem se zapomněl zmínit, že na rozdíl od té desktopové je aplikace pro tablety zdarma.

01-12-2015

Na Timovi
Ve světě