it´s too late to be late again

Články



Náladutvorný cross


Někdy vzniká běžecký optimismus nezávisle na běžci.

Začíná druhá polovina listopadu a venku je nádherně. Teplota se vyšplhala na dvoucifernou hodnotu, lehce vane příjemný jarní vítr a kopce volají. Jsem na tom lépe než kamarád, kterého do běhání žene aplikace v mobilu upozorněním, že to fláká. Mne tím Sports Tracker netrápí, naštěstí toho ve WP moc neumí. Příliš nevzdoruji a vyrážím do počasí plného optimismu. Pro jistotu s trochou vody.

Trasa je jasná, ani se nemusím dlouho rozhodovat. Vybíhám na Robič, což je téměř příměstský kopec. Toto úvodní stoupání začíná po několika stovkách metrů a končí po dvou kilometrech. Běžím a dumám, co je pro mne lepší, jestli se hnát nahoru odpočinutý, nebo mít již za sebou delší úsek po rovině.

Graf terénu
Záznam běhu díky GPS (převýšení)

Běhání do kopců není o rychlosti ale o způsobu dostat se na vrchol. Přepínám na jiné otáčky (to mi fakt jde) a vcelku pohodově se dostávám ke kříži na Robiči. Sbíhám ke staré vodárně s vědomím, že to pravé převýšení mne teprve čeká. Zdolaná část je o spadaném listí a cesta se tváří trochu jako hřeben, vlevo je Loket a vpravo malé údolí. A podobný terén mne čeká až do Dvorů.

Nad Dvory
Nejvyšší místo nad osadou Dvory

V nejužším lesním místě se potkávám s bikerem, který to rizikově pouští bez ohledu na skryté kořeny. On dolů, já nahoru, zdravíme se a makám dál. Je tu stín a na teplotě to je hned znát. Běží se mi ale nečekaně dobře, za několik minut jsem u lavičky nad Dvory, což je druhý vrchol. Několik fotek a rychle pokračuji, slunce začíná podezřele rychle mizet. Třetí kopec s výhledem na Krušné hory a potom již jen rychlé klesání přes Supí potok až do Lokte. I když jde o téměř tříkilometrový úsek, na kterém by se dal trénovat seběh, tady to moc nejde. Kameny, kořeny a listí vás nutí kontrolovat, kam šlapete.

Jde o jednu z nejhezčích tras, skutečný trail. Při délce okolo 10 km v terénních vlnách a rozumném převýšení nabízí z kopců v okolí Dvorů nádherné rozhledy. Občas to tady dám i do hodiny, ale o to ani nejde. Krása celého okruhu je v jeho pestrosti.
>>>>>

22-11-2015

Na Timovi
Ve světě