it´s too late to be late again

Články



Pedagogický den 2015


Vydařená tradiční akce DVPP v Karlovarském kraji.

9. června jsme v Krajském vzdělávacím centru na Gymnáziu v Sokolově pořádali další celokrajské setkání, tentokrát pod názvem Polytechnická výchova v mateřské škole. Jde o již téměř tradiční akci v rámci každoročních Pedagogických dnů.

Pro letošní rok jsme zvolili rozdělení na dvě části: konferenční společnou, ve které zazněly příspěvky o polytechnice v zahraničí, o spolupráci mateřských škol s Techmánií v Plzni a o možnostech zapojení školek do projektů a dotačních programů. V úvodu a na konci proběhla vystoupení dětí z mateřských škol v Sokolově (ul. Kosmonautů a ul. Vítězná), která obsahově perfektně sedla do zaměření setkání.

Z Pedagogického dne

Druhá část nabídla aktivní zapojení do sedmi dílen, kde si mohly učitelky vyzkoušet práci s různými a pro školky dostupnými materiály, zdobit perníky nebo si zabubnovat na drumbenech. Několik desítek účastnic z celého Karlovarského kraje si tak odnášelo i vlastní výrobky. Nutno podotknout, že za řadu z nich by se nemuseli stydět ani profesionální výrobci, ale nejcennější jsou samozřejmě nápady a jejich přenositelnost do svých škol.

Vystoupení a dílny proběhly ve spolupráci s MŠ Horní Slavkov, Dlouhá u., MŠ Sokolov, ul. Vítězná, MŠ Sokolov, ul. Kosmonautů, 1. MŠ Karlovy Vary, ul. Komenského a nám. Emy Destinnové, MŠ Ostrov, ul. Palackého, MŠ Hazlov a MŠ Cheb, ul. Komenského. Poděkování patří vedoucím dílen, prezentujícím i všem účastníkům za zapojení do jednotlivých činností. A také za názor, že byla zvolena opravdu vhodná forma, neboť si zde každý našel, co jej baví.
>>>>>

10-06-2015

Na Timovi
Ve světě