it´s too late to be late again

Články



Manéž informačního věku


Autoři: Ivan Pilný, Tereza Kučerová
Vydal: BizBooks, 2014

Manéž informačního věku Zajímavě napsaná kniha působí jako snaha o názorovou polemiku dvou generací. On ten věkový rozdíl ale příliš znát není. Představte si setkání dvou lidí, kteří mají říct, co si myslí o tématech ve vazbě k Internetu a moderním technologiím. Co lze od takového rozhovoru očekávat? Jde o subjektivní odpovědi na otázky, které ani není třeba vyslovovat, neboť se staly obecnou součástí života mnoha z nás.

Pokud čekáte nějakou kontroverznost, asi budete zklamáni. Podle mne to ale na škodu není, oba autoři působí spíše týmově než opozičně. Kniha se díky tomu velmi dobře čte, obzvlášť pokud jde o náměty, které vás zajímají také. V době sociálních sítí je nutné si stále připomínat, že kromě jedné strany mince, kterou je komunitní prostředí, je zde i druhá v podobě ztráty soukromí.

V každém případě má publikace solidní záběr, je vidět, že oba vnímají problematiku Internetu komplexně a v různých rovinách. Nečekejte učebnici o výpočetní technice ani lacinou kritiku. Spíše jde o pohodové zamyšlení, které má místy filozofický nádech. I když je kniha občas prolnuta lehkým humorem, ve skutečnosti působí varovně. Neviditelná rizika číhají na Internetu neustále, určitě není na škodu si o nich občas i něco přečíst.
>>>>>

11-05-2014

Na Timovi
Ve světě