it´s too late to be late again

Články



Zoner Photo Studio Free


Chcete si vyzkoušet výborný program zdarma? Prosím.

Společnost Zoner uvolnila svoji poslední verzi Photo Studia k nekomerčnímu užívání zdarma. Jde o špičkový produkt, který v běžných edicích umožňuje rychlou správu fotografií, bohaté možnosti úprav a propojení s vektorovým editorem Zoner Callisto. Je to hodně dávno, kdy jsem dostal verzi Media Explorer 4.5, která, poměrně hodně ochuzena o řadu funkcí, byla také zdarma. Od té doby se například objevuje možnost promotion akce v nejmenovaném časopisu, kde se jednou ročně vydává speciálně upravená edice na redakčním DVD. Ale mít vlastní Zoner Photo Studio je určitě lepší.

Zoner Photo Studio 12 Free

Proto jsem byl zvědav, co mohu od verze ZPS Free očekávat. Srovnání je velmi jednoduché. Web, který tuto volnou verzi provází, totiž nabízí jednotlivé funkce ve vzájemném posouzení přímo pro verzi č. 12. A nutno říct, že tato edice postrádá hodně. Ale! Vedle této skutečnosti se rýsuje otázka, co vlastně běžný uživatel k rychlé úpravě fotografií potřebuje? Přestože Zoner PS používám poměrně dlouho (ZPS 10) a program mi slouží v mnoha směrech včetně HTML publikování, k některým funkcím sahám ojediněle. Proto se tato free verze může stát dobrou náhradou jiných editorů například jako doplněk při koupi nového fotoaparátu.

Program má jistá specifika, která jeho šíření v Česku příliš podporovat nemusí. Je totiž celý v angličtině, což je sice logické vzhledem k šíři trhu, ale méně aktuální právě u nás. Je jasné, že Zoner tímto krokem nedělá žádnou charitu, ale běžnou marketingovou činnost. Výborný je celkový pracovní design prostředí, i tato free verze si zachovala tmavě laděný motiv. Takže, pokud zatím nějaký program hledáte, doporučuji vyzkoušet. Na stránkách Zoneru je také krátký tutoriál pro práci s programem, bohužel opět v angličtině. Nicméně na českém webu najdete vše, co potřebujete.
>>>>>

08-05-2010

Na Timovi
Ve světě