it´s too late to be late again

Články



Co letošní koloběh?


Tak to jsem sám zvědav.

Koloběžky mne fakt mne baví. Design je prostě skvost a vlastně je úplně jedno, kdo je vyrábí. Letos mám s jízdami trochu zpoždění, jednak kvůli počasí, jednak nebylo zatím tolik času jako vloni. Už ale jezdím a je za mnou několik zatěžkávajících tras. Je ale pravda, že mám docela naběháno, určitě víc než ve stejném období v předchozích dvou letech. Už se to ale pomalu srovnává.

Jak jsem již psal, k mým dvěma koloběžkám (Mibo Malaga a Kickbike Clix) přibyla na podzim nová Yedoo 2620. Několikrát jsem na ní vyjel, ale zatím dolaďuji specifické úpravy, takže ji moc netýrám. Na naše šotolinové cesty se hodí více Mibo, ale já pořád řeším, že Malaga je určitě pro těžší jezdce.

Když se podíváte na ceny nových koloběžek, je zřejmé, že výrobci i prodejci zdražili. Říká si o to materiál i energie, takže se to dalo čekat. V Mibo na zdražení upozorňovali už na podzim, ale i u Kickbike a Yedoo šly ceny nahoru. Naštěstí se ale vyrábí, dokonce se objevují nové kombinace kol nebo modifikace starších typů.

U kostela sv. Mikuláše

Kromě dvou prodejních webů, které sleduji, (Koloběhsport a Svět koloběžek) mne baví stránky Yedoo. Tak si představuji hravý webový marketing, jen blog by mohl mít častější příspěvky. Kostka i Kickbike mají taky přehledný web, jen na mne působí až příliš obchodně. Stránky Mibo jsou skvělé pro první čtení, protože je v nich lehká emoce. Je fakt, že někteří jsou aktivní na sociálních sítích, ale já pořád beru weby jako prezentaci firmy a profi vizitku. To sítě neumí.

Líbí se mi nový web Průvodce koloběhem. Sice jsem se mezi traséry nepřihlásil, ale myšlenka i koncepce stránek je hezká. Můj Outdoor Loket je vlastně o tomtéž u nás, takže bych se opakoval, ale možná někdo jiný popíše trasy ve Slavkovském lese?

Plánuji letos poslat Mibo Malagu dál do světa, protože dvě koloběžky se stejným poměrem kol nepotřebuji. I když mne neskutečně baví. Koloběžkářů (a koloběžkářek) je u nás stále víc, ale nedávno nějaký malý kluk při pohledu na moji černou Malagu, vytuněnou parádní dvojbrašnou Nistler, prohlásil k svému otci: "… ty jo, tati, to je parádní velká koloběžka…". Takže se ještě uvidí.

Jsem zvědav, kolik toho letos najezdím. Nejsem ortodoxní kolobkář, pořád hlavně běhám. Proto taky nevyrážím ve špatném počasí, protože mě to tolik nebaví. Je zajímavé, že při běhu mi déšť nevadí, ale při jízdě ano. Ale když nelije, koloběžkování si vychutnávám. Trasy v lesích okolo Lokte jsou opravdu skvělé a zároveň trochu náročné. Jenže když máte rádi kopce…

15-05-2022

Na Timovi
Ve světě