it´s too late to be late again

Články



(Ne)krosařské bilancování 2021


Tradiční sumarizace? Je to v pohodě.

Další ohlédnutí za uplynulým rokem mi odpovídá na otázku, zda bylo pořízení koloběžek dobrý nápad? Přece jenom první proježděný rok byl hlavně o nadšení. Běhat jsem ale nepřestal, dokud to bude možné, toho se nevzdám. Jestliže shrnu všechny záznamy, tak oproti roku 2020 bylo běhů i jízd míň. Také nebylo tolik času. Když ale vezmu celkový součet kilometrů, tak to bylo docela dobré rozpohybované období.

Počet naběhaných kilometrů je lehce přes tisíc (1065 km). Potřeboval jsem na ně 126 běhů a celkově o trochu více času. I tak se mi dva kopce podařily výjimečně, v jednom jsem podle Stravy poskočil hned na 2. místo, v druhém dlouhém stoupání (asi 3 km) měl zase historicky svůj druhý nejlepší čas, navíc jen o několik sekund. Přesně to mne v poslední době baví. Lehce si vyklusávám, ale občas se utrhnu, hlavně v kopcích. Zkrátka drobné výzvy.

Bilancování za rok 2021

I na koloběžce jsem najezdil méně, asi o necelých 200 km. I tak to byl parádní rok (1219 km). Nejvíc mi chyběl srpen, jednak dovolená, jednak jsem po nepříjemném pádu několik týdnů nejezdil. Na jaře jsem si koupil menší koloběžku (Kickbike Clix), která je pomalejší, do kopců ale lehká a obratná. Vrchol snažení byl odměněn v září, protože jsem v soutěži vyhrál Yedoo S2620. Takže mám tři kolobrndy a nejtěžší bude rozhodování, na které vyjedu.

Do roku 2022 jdu s tím, že po několika letech nemám konečný cíl v počtu kilometrů. Fakt mi to je jedno, víc mne zajímá vyrovnanost v jednotlivých měsících.

Také hodně chodím, proto jsem si zvykl na poslech podcastů a audioknih. Začalo to nenápadně nostalgickou Vzpourou mozků a teď bez iPodu prakticky nevyrážím. Výšlapy jsou časově náročné a poslech mi kompenzuje, že si ubírám chvíle na čtení. Pravidelné každodenní procházky s Rickem a naše toulání po lese mi totiž pořád chybí. A taky stále fotím…
>>>>>

01-02-2022

Na Timovi
Ve světě