it´s too late to be late again

Články



Moje MIBO Malaga


Jak jsem vybíral a kupoval koloběžku.

Když jsem před rokem a půl dokončoval svoji běžeckou desetiletku, rozhodoval jsem se, že začnu jezdit na koloběžce. Ale jedna věc je plán a druhá jeho realizace. A tak mi trvalo dalších jedenáct měsíců, než jsem poprvé vyjel. I když jsem běh po celý rok nezanedbával, myšlenky na dvojkolku jsem se nevzdal. Rozhodnutí přišlo koncem léta.

Stačila návštěva specializované prodejny v Plzni. Majitel Václav Jun se mi hodně věnoval a já měl tak možnost vyzkoušet několik různých koloběžek. U mne to není tak, že se odrazím a jedu, potřebuji vychytat několik úprav. Odjížděl jsem s tím, že mám tři favority - YEDOO Alloy Trexx (26/20), KOSTKU Trip Max (28/24) a MIBO Universe (26/20). Pak už jen stačilo pročíst co nejvíc recenzí a vzájemně je porovnávat.

MIBO Malaga v kopcích na Loktem
Na koloběžce v kopcích /MIBO Malaga/

Přišel listopad a já jel nakupovat. V jistotě, že bez kolobrndy se vracet nebudu, jsem ještě vyzkoušel novinku YEDOO Steel 2620, která skvěle vypadá, je lehčí a levnější. A jak to dopadlo? Nakonec jsem vybral MIBO Universe. Jenže věta Václava Juna: "Nechcete vyzkoušet ještě Malagu?" rozhodla. Vysoká stabilita, pevnost, solidní rychlost díky setrvačnosti když se rozjede (je trochu těžší), to vše vedlo k tomu, že jsem si domů přivezl krásnou černou koloběžku z dílny MIBO.

Výměna řídítek a nástavce ještě v obchodě, několik doplňků a už jezdím. A moc si to užívám, po první testovací desetikilometrové trase ten samý den jsem byl pořád nad hranicí 20 km a ještě do prvního mrazu několikrát vyjel. Malaga se na krátké trasy ani nehodí, její přidaná hodnota je v delších cestách.

Znovu se vracím k prodejně Koloběh Plzeň. Ano, mohl jsem mít levnější stroj, ale odborný přístup Václava Juna mne přesvědčil, že jsem si koupil právě Malagu. Důvody byly jasné. Není to sice žádná loňská ani letošní novinka, jde ale o skvěle zpracovaný kus, který se hodí i do terénu. Navíc má hezký název.

S jídlem roste chuť. Možná si jednou pořídím ještě jednu s koly 20/20 nebo 20/16 pro kratší cesty. To ale ukáže čas, koloběžce jsem dal přednost před kolem a už teď jsem zvědav na své hodnocení na konci roku.

11-04-2020

Na Timovi
Ve světě