it´s too late to be late again

Články



Krosařské bilancování 2014


Rok 2014? Plný nečekaných výsledků.

Když jsem před rokem bilancoval svá krosařská klání, měl jsem na mysli hlavně stav, kdy jsem se dával dohromady po vynuceném jarním nesportování. Určitě jsem neplánoval podobné srovnávání každý rok. Ten letošní byl ale natolik překvapivý, že jsem neodolal. Takže nejdříve k běhání.

Poprvé jsem v jednom roce přesáhl hranici 1000 km, což se mi povedlo na konci října. Poté jsem trochu odpadl a zbylé dva měsíce byly spíše jako relaxační jogging. Z některých běhů mám velkou radost, jednak u nich šlo o skutečný trail running, a dále trasy okolo 15 km v těžším terénu mám opravdu rád. Několik běhů jsem dal i ve slušné rychlosti včetně Novoročního běhu v Doubí, což je nyní paradoxně spíše demotivační a 1. ledna jsem po mnoha letech zase běžel v Lokti.

Nahoře

Uplynulý rok ale nebyl jen o běhání. Našlapali jsme s naším borderákem Rickem přes 1300 km, trasy přes dvacet kilometrů jsme urazili několikrát. Nejčastější cesty vedou okolo kostela sv. Mikuláše, mystika těchto ruin je opravdu lákavá. Stále častěji míříme na Kozí vrchy, protože tam to tak prochozené ještě nemáme. Nejhezčí ale byly letní výšlapy v Krkonoších, náročné a dlouhé.

Pokusil jsem se vrátit v čase a najít v každém měsíci alespoň jeden běh, který nějak vynikal. Ne vždy se to povedlo, přestože jsem vybíral ze 117 záznamů.
Leden - (6,5 km) - můj nejrychlejší Novoroční běh v Doubí
Únor - (14 km) - Kozí vrchy, běh ve dvou
Březen - (10 km) - běžel jsem domů ze školy, docela zvláštní běh
Duben - (17 km) - kostel sv. Mikuláše, Nadlesí a Dvory, běh ve dvou
Květen - (19 km) - Koule (Kozí vrchy) a Svatošské skály, (8 km) - Bologna
Červen - (10-12 km) - 12 běhů, vše do Poříčí po cyklostezce nebo panelce
Červenec - (17 km) - Krudum, (9 km) - Slatinná stráň v Krkonoších
Srpen - (9 km) - Koule a Kozí vrchy
Září - (6 km) - Kozí vrchy s Rickem, pravidelně Poříčí
Říjen - (15 km) - kříž na skále nad Vildenavou, (10 km) - Dvory a Robič (hranice 1000 km)
Listopad - (21 km) - Krudum přes Milíře
Prosinec - (12 km) - panelka do Poříčí v hustém dešti a zimě


Výsledky 2014

A přání pro letošní rok? Méně běhat a více chodit. Zní to možná divně, ale díky výběhům v různých proměnách počasí jsem dost podzimních dnů odmarodil. A tak si říkám, že možná bude lepší vyjíždět do okolí a šlapat, což potěší hlavně Ricka. A taky mne láká kombinace běhu a turistiky. Zkusil jsem podobný listopadový trial (22 km) v mírném převýšení, jde o pohodový sport, který bezvadně unaví. Tak uvidíme za rok…

07-01-2015

Na Timovi
Ve světě