it´s too late to be late again

Články



Konečně na Kouli


Když chceš pořádný výhled, musíš si jej zasloužit.

Téměř všechny kopce v okolí máš vyběhnuty. Tedy až na jeden, nádherný vrchol Kozích hor zvaný Koule. Tyčí se nad údolím řeky Ohře vysoko nad pravým břehem a nabízí skvělé výhledy až ke Krušným horám. Do jeho výšky přes 620 metrů jsi došel už několikrát, ale výběh je něco jiného! Po včerejším výšlapu jde možná o méně stravitelné sousto, ale díky ideálnímu počasí si to odmítáš připustit.

U bývalé porcelánky začíná stoupání, které se nepřetržitě táhne přes 2,5 km. Končí u známého místa Zdemyšl, kde je odpočinkový altánek. Ten se tě ale netýká, obětuješ pouze několik vteřin na pití. Za chvíli opouštíš pětikilometrový úsek po asfaltové cestě a vbíháš k úpatí Koule. Po lesní cestě se rveš na vrchol, kde fotíš jako o závod. Je totiž co.

Pohled z Koule

Jak zpátky? Po 6 kilometrech stoupání se nakonec rozhoduješ pro nejdelší okruh přes Svatošské skály. Jde o scenérický prožitek, který stojí za návštěvu, nejdříve se tam ale musíš dostat. Sbíháš k řece a míjíš cyklistu, kterého nepříjemné převýšení teprve čeká. "Snad ví, do čeho jede," říkáš si pro sebe a začínáš se těšit na osm kilometrů dlouhou trasu, která v idylickém prostředí věrně kopíruje koryto řeky.

Svatošské skály

Doháníš běžce s border kólií, což ti připomíná cross s Rickem. Jeho pes lehce vykolejí jednoho bikera a je to ještě dlouho slyšet. Pro tebe to znamená, že nejhorší škodná na podobných cestách jsou cyklisté, kteří se chovají jako mistři světa a napadá tě, co s ním provede trojice volně puštěných psů, ke kterým za chvíli dojede.

Konečně jsi v Lokti a i když máš před sebou schody ke Kolowratské skále, víš, že je vyhráno. Sports Tracker ukazuje téměř 19 kilometrů, tvůj letošní nejdelší běh v převýšení okolo 300 metrů, navíc za čas, o kterém se ti ráno ani nesnilo. Další nádherný běh do tvé sbírky, na který budeš dlouho vzpomínat.
>>>>>

04-05-2014

Na Timovi
Ve světě